Barstole

Barstole er kendt materiale rundt omkring i barer i Danmark og i resten af verden. Disse produceres af en bred række fabrikanter, og der findes et hav af modeller af barstole. Ofte kommer disse med et stykke, hvor man kan sætte fødderne på for at opnå en større siddekomfort. Dette er nødvendigt, da barstole er betydeligt højere end traditionelle stole. De fleste, der benytter en barstol, kan ikke nå ned til jorden med fødderne, og hvis der ikke var dette stykke til fødderne, vil det resultere i et par svævende fødder.

Udover at være høje er barstole også kendetegnede ved at være smalle, og de benyttes også i andre etablissementer end dem i nattelivet. Yderligere ser man barstole i diverse bistroer, i pølsevogne og andre steder, hvor det er relevant, at kunder sidder ved disken. Det er mere kutymen, at man får et hurtigt måltid mad eller en drink, end at man bruger lang tid på at sidde i barstolen. Der benyttes både træ, metal og andre materialer til at fremstille barstole. Selve fyldet i stolen, som gør den blød, består af en form for skum, og barstoleindustrien er storforbruger af denne type skum.

En tiki bar er en helt specielt type bar, som man forbinder med Hawaii. Barstolene i en tiki bar er ofte producerede af bambus. Bambus giver et mere eksotisk look. Konceptet er ikke kun relevant på Hawaii, men man ser strandbarer rundt omkring i hele verden, som har adopteret dette look. Der findes sågar også denne type barer i Danmark. De fleste barstole kan stables, sådan at man lettere kan håndtere disse, når der skal rengøres under dem, eller når barstolene skal transporteres til en ny placering. Hjemmebaren er også blevet et hit her i landet. Flere indretter et kælderrum til en bar. For at få den ægte barfølelse, så køber danskerne barstole til at placere foran baren. Man ser mange flotte hjemmebarer rundt omkring, som både rummer poolborde, en bred samling af alkohol og andet barudstyr. Bardisken er også essentiel for at give baren et mere autentisk look.

Nogle køkkener har en høj disk, som er i direkte forbindelse med spisestuen. Ved sådan et køkken er det også oplagt at placere barstole. Som for andre møbler så er prislejet meget forskelligt. Nogle designervirksomheder skaber barstole, der er uden for de fleste danskeres budget, og så er der andre, som fremstiller modeller, der er mere opnåelige for den generelle befolkning. Der er diverse shows, hvor barstolen har en central rolle. Et af de klassiske eksempler er Sams Bar, som omhandler en hyggelig bar i Boston. I The Simpsons har barstolen ikke helt den samme betydning, men man ser den altid, når Homer og hans venner er på deres stambar. Det samme er gældende for Family Guy og sikkert også for mange andre serier. Det hænger ofte sådan sammen, at når man bliver mødt med noget i fjernsynet på regelmæssig basis, så har det en større chance for at blive en del af livsstilen. Det virker ikke usandsynligt, at det også er gældende for barstole. I dag har de fleste møbelhuse med respekt for sig selv barstole i deres sortiment.

En del danske webshops forhandler også disse, og yderligere er der webshops, som har specialiseret sig i salg af barstole. Hjemmesider, der sammenligner priser for barstole, er også tilgængelige online, og disse giver et hurtigt overblik over prisniveauet på udvalgte modeller. Barstolen er ikke bare et møbel. Den er et symbol på barlivet, og alt hvad dette står for. Man forbinder ofte sine øjeblikke på barstolen med hyggelige øjeblikke. Det lyder ikke usandsynligt, at barstolen kommer til at være en fastintegreret del af verdensborgerens hverdag i mange år fremefter.